Det är lätt att bli imponerad i Sundbyberg!

Den här veckan har jag varit prao på flera stadens verksamheter.

Jag har mötts av en stor generositet, välvilja och nyfikenhet. Jag vill tacka alla jag träffat denna vecka och alla som tagit sig tid och förberett min prao.Det som jag tycker är mest imponerande är den yrkesskicklighet som finns. Som man till vardags kanske inte alltid tänker på men som bidrar till att göra Sundbyberg en fantastisk plats att leva på. Att prova att jobba tillsammans med de som utför jobbet varje dag ger insikt i den skicklighet du måste besitta för att göra jobbet varje dag. Oavsett om det är i hemtjänsten som gör vardagen bättre för våra äldre, eller bland parkeringsvakterna som ser till att framkomligheten är bra på stadens gator, eller om det handlar om att stiga upp i ottan för att dammsuga centrums gator så alla Sundbybergare får en renare stad att röra sig i. Det är något att vara stolt över. Jag är stolt över att ni vill göra Sundbyberg bättre varje dag.

Sist men inte minst vill jag nämna kollot på Gräddö. Där får barnen också uppleva saker de aldrig upplevt förut; åka båt, vara på hajk; äta mat lagat en av kock som har varit med på åtta Nobelmiddagar. För så var det på Gräddö. Ledarna som alla har andra jobb resten av året tar en semestervecka för att ge barnen en upplevelse som de kan ha med sig resten av livet. Det är ett engagemang utöver det vanliga.

Att ställa upp för andra mer än vad någon kräver, att böja på reglerna för att livet ska flyta lite bättre, att se möjligheter hos alla människor – det är Sundbybergsandan. Det finns överallt i vår fina stad. Det är det bästa med Sundbyberg.

Med önskan om en fin sommar,

Peter Schilling
oppositionsråd (S)

facebook Twitter Email