Peter på prao som P-vakt

Dag två på Peter Schillings praovecka spenderades på Sundbybergs gator tillsammans med en av stadens parkeringsvakter.

Under närmare två timmar besöktes såväl Brotorp som Ursvik, centrala Sundbyberg och Rissne. Dagens handledare berättade om arbetet och hur det är vanligt att man tror att parkeringsvakter inte är så populära, men hur hon sällan stöter på någon ilska, ens från de som lappas.

Peter fick sedan vara med att se till att trafiken flyter i Sundbyberg och att framkomligheten säkras. Ett allt annat än enkelt jobb i en stad med både om- och nybyggnationer. Tidigare sköttes mycket av jobbet analogt, med lappar i vindrutan och handskrivna böteslappar, men på senare år har det digitaliserats allt mer och idag sköts nästan allt via en smart telefon och en kvittoskrivare på höften.

Det roligaste med dagen var att få höra om hur parkeringsvakterna märker att deras arbete gör skillnad och ”de tysta överenskommelser” som finns. Den charmiga småstaden mitt i storstaden.

Den kanske viktigaste lärdomen från dagen var en påminnelse om vikten av rak kommunikation. Oavsett om är mellan olika delar av politik och förvaltningar eller mellan parkeringsvakter och eventuella felparkerare så är rakhet och tydlighet alltid bäst!

facebook Twitter Email